Verbinden. Verbeteren. Vernieuwen.

Dolmans. A Great Place To Work.

<

Goed werkgeverschap

Covid-19 doesn't stop us!

We introduceerden de… introductiedag

Net iets anders dan we voor ogen hadden, maar we did it! Het was de eerste overkoepelende introductiedag van Dolmans Landscaping Group en dat voor alle medewerkers, ongeacht de functie, die het afgelopen jaar in dienst zijn gekomen bij ons familiebedrijf. We willen nieuwe collega’s verwelkomen en integreren in onze cultuur. Tevens willen we hun een kijkje achter de schermen geven, zodat ze een beetje gevoel krijgen bij hoe alles werkt binnen onze organisatie. Doordat nieuwe collega’s elkaar leren kennen, wordt interne samenwerking makkelijker en gestimuleerd.

Middels een livestream uit de ECI fabriek in Roermond hebben we de verschillende onderdelen van ons bedrijf voorgesteld. De directieleden en een aantal andere gastsprekers hebben dit kort toegelicht. En hadden de “kijkers” een prangende vraag, dan kon je deze live in de uitzending insturen.

Een stukje competitie en interactie mocht uiteraard niet ontbreken, want bij Dolmans houden we van winnen, zowel binnen het werk, als ook binnen het wielrennen. De dag werd dan ook afgesloten met een Mentimeter-quiz, waarin alle vestigingen met elkaar de competitie aan gingen. Zo konden we gelijk even checken wie het beste had opgelet ;). 

Nieuwe medewerkers op de vestigingen kregen zo de mogelijkheid elkaar, weliswaar op afstand, maar toch “live” te ontmoeten. Via de webcam en de beeldschermen konden de nieuwe collega’s even zwaaien naar elkaar op de andere vestigingen. 1 grote Dolmans familie!

Videoboodschap naar alle medewerkers via mobiel

Ondanks de anderhalve meter afstand hebben we onze medewerkers steeds geïnformeerd en betrokken, wellicht zelfs meer, beter en structureler dan voor het coronatijdperk. Onze algemeen directeur sprak onze medewerkers maandelijks via een videoboodschap toe over de consequenties van de RIVM-maatregelen voor ons bedrijf en probeerde onze medewerkers zo op een laagdrempelige manier mee te nemen in de keuzes die er gemaakt werden. 

Daarnaast was er binnen deze videoboodschappen ook telkens ruimte voor een hele welgemeende dikke duim, want de samenhorigheid, samenwerking en bereidheid om de schouders eronder te zetten waren enorm groot. Daar zijn we nog steeds van onder de indruk. The real Dolmans family feeling!

Koffie en koek to go

De gezondheid van onze medewerkers wordt altijd voorop geplaatst en de RIVM-richtlijnen strikt nageleefd, dus het vaste koffiemomentje in de ochtend met z’n allen, voordat alle medewerkers met de werkbussen op pad gaan, was even niet meer mogelijk. 

Natuurlijk is het gedurende de wintermaanden comfortabel om je dag om 07.00 uur met een warme kop koffie te beginnen als je buiten aan het werk gaat, maar het sociale aspect is voor de meeste collega’s misschien nog wel veel belangrijker. De informatie die je normaal bij het koffieapparaat met elkaar deelt, is wellicht de meest waardevolle informatie die je op een dag kunt krijgen! 

Daarom hebben veel kantoormedewerkers het initiatief genomen om in shifts koffie en koeken in de vroege ochtend voor vertrek uit te delen en zo toch nog even een praatje een-op-een met elkaar te maken. Zo is ervoor gezorgd dat onze medewerkers toch met veel goede moed, enthousiasme en positiviteit de dag konden beginnen. Een mooi initiatief waardoor binnen en buiten met elkaar verbonden bleven. Volledig in lijn met het gedachtegoed van GPTW. Wat een kanjers!

Opleidingstrajecten in een ander vorm

Inmiddels is de vierde editie van ons nieuw samengestelde voormanontwikkeltraject van start gegaan. Een traject, gedeeltelijk intern en gedeeltelijk bij het opleidingscentrum IPC, om onze voormannen nog verder te ontplooien en te laten groeien. 

Helaas werden de opleidingsmogelijkheden bij IPC tijdelijk stopgezet. De kunst is dan om te kijken naar wat er nog wel mag en kan. Digitaal samenkomen is niet de favoriete keuze van vele voormannen, daarom hebben wij gekeken naar een interne voortzetting in kleine groepjes (buiten of in de loods) en een-op-een coaching. Never stop learning!

Ook een tiental high potentials uit ons middenkader en management hebben digitaal hun leerprogramma met intervisie sessies voortgezet. Sinds twee jaar biedt Dolmans een eenjarig Masterclass programma aan, verzorgd door onze eigen leermeesters. Jong én oud talent die hun (praktijk)ervaring, gecombineerd met theorie, aan elkaar overbrengen. Dolmans to bloom!

informeel

Onze passie voor buiten begint binnen

dolmans landscaping group

Dolmans Landscaping Group is een full service partner met aandacht voor groen én elkaar.

wil je meedenken?

Heb je ergens een mening over? Of heb je vragen? Mail ons dan via onderstaande formulier. Of neem contact op met jouw leidinggevende.

verstuur
Contact

Dolmans Landscaping Group
Pasweg 25, 6241 CT Bunde
Postbus 24, 6240 AA Bunde
info@dolmanslandscapinggroup.com